Пловдив избира градоначалник и районни кметове

Кметът на Пловдив ще бъде избран днес на втория тур на местните избори. На балотажа един срещу друг излизат сегашният градоначалник Иван Тотев от ГЕРБ и предшественикът му Славчо Атанасов от МК „КОАЛИЦИЯ ЗА СЛАВЧО АТАНАСОВ: ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ и ВМРО“.  Пловдивчани днес гласуват и за районни кметове като в пет от общо шесте района един срещу друг също  се изправят кандидати на ГЕРБ за втори мандат и кандидати от коалицията за Славчо Атанасов.

За район „Източен“ Николай Чунчуков от ГЕРБ ще се състезава срещу Павел Милушев от ПФ.

В район „Западен“ Димитър Колев от ГЕРБ срещу кандидатът на ПФ – Десислава Желязкова .

В  „Северен“ Ральо Ралев – излиза на балотаж срещу Станьо Балтов  от ПФ.

В „Южен“  Кирил Велчев от ГЕРБ ще срещне Борислав Инчев от ПФ.

В район „Тракия” кандидатът на ГЕРБ  Костадин Димитров  излиза на балотаж срещу  опонента си  от Коалицията на Славчо Атанасов- Костадин Гаров .

Балотажът в най-големия пловдивски район „Централен“ е между Георги Стаменов от ГЕРБ и Георги Титюков от „Кауза Пловдив”.

Близо 286 995 души имат право на глас на балотажа за избор на кмет на община Пловдив и районни кметове. Между двата тура на местните избори 51 младежи са навършили пълнолетие и ще могат да упражнят правото си глас. Пловдивчани ще гласуват в 468 секции,  като от тях 14 са в специализирани заведения. Осигурени са и 4 подвижни секции за хората с увреждания.

Избирателите в Пловдив ще гласуват с 2 бюлетини – за кмет на общината и за районен кмет.

В изборния ден Общинската избирателна комисия ще е в палата 6 на Панаира, където технически всичко е подсигурено – увериха от тази институция. След края на изборите документите от СИК-овете ще се извозват с автобуси до Панаира, съпроводени с полицейски коли.

С кметска заповед се забранява продажбата и сервирането на алкохол в изборния ден от 6 до 20 часа./BNR