Празникът на детето 1 юни в Пловдив

Децата на Пловдив празнуват на различни места с много събития Деня на детето. Празникът започна с „Парад на приказните герои“.

Актьорите от Кукления театър също се включиха в празничната програма.  Карнавалното шествието тръгна от Римския стадион и се придвижи до площада пред общината. Там са построени сцена, шатри със специални декори и надуваем замък.

Децата участваха в надпревара със стихове и песни за наградите на „Пловдив чете”.През целия ден децата имат възможности за творчески изяви. Децата от детска градина „Люляк” откриха тържеството, стихове рецитираха по-големите от ОУ „Димитър Талев”  и ОУ „Алеко Константинов”.

Децата се забавляваха с  музикални и танцови изпълнения, спортни демонстрации и игри. Петият детски фестивал „Талантино“ ще забавлява малки и големи от 16 до 18 часа на площада.

За всички малчугани организаторите са подготвили детски музикални и танцови изяви, спортни демонстрации, игри, лакомства, балони и надуваем замък.

Празничната програма ще приключи с „Празник с дъвката” от 18.30 часа. Състезание за най-голям балон, весели игри и изненади очакват всички посетители. /BNR