Официална правителствена делегация заминава за Рим по повод 24 май

Официална правителствена делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, заминава за Рим по повод 24 май

Снимка: БГНЕС

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Премиерът, депутати и министри ще посетят Ватикана, където ще се срещнат с главата на Римокатолическата църква папа Франциск.

Официалното посещение на българската правителствена делегация ще започне с аудиенция при Негово Светейшество Папа Франциск. Българският премиер Бойко Борисов ще се срещне и с държавния секретар на Ватикана – Негово Високо Преосвещенство Кардинал Пиетро Паролин. В съботния ден премиерът ще поднесе венец пред паметника на Иван Вазов в Рим.

На 24 май м.п ще присъства на молебен в църквата „Св.Павел“ в Рим, където ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Премиерът ще вземе участие и в поклонение пред мощите на Св.Кирил в базиликата „Сан Клементе“. Във водената от премиера делегация участват министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и народните представители Димитър Главчев, Явор Хайтов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Полина Карастоянова, Мариана Георгиева и Мариана Бояджиева./BNR