Преглед на чуждестранния печат

Македонските вестници коментират оставките на министъра на вътрешните работи Гордана Янкулоска, на транспорта Миле Янакиески и на директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков. Електронното издание ТЕЛЕГРАФ посочва, че анализатори са оценили оставките като „вещ политически ход“. Правителствени източници твърдят, че предстои малка реконструкция на правителството, при която ще бъдат сменени и други министри, пише УТРИНСКИ ВЕСТНИК.

Москва и Вашингтон имат разногласия за украинската криза, но са единни, че изход трябва да се търси по мирен път. Това пише РОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА за разговорите в Сочи на американския държавен секретар Джон Кери с руския външен министър Сергей Лавров и президента Владимир Путин. „Не може да се говори за пробив, но страните явно са решили да продължат диалога“, смята руският официоз.

Американските издания ВАШИНГТОН ПОСТ и НЮ ЙОРК ТАЙМС посочват, че разговорите в Сочи не са постигнали конкретни резултати по обсъжданите въпроси. Вестниците обаче отбелязват „изненадващо топлите коментари след срещата“ между Кери и Путин./BNR