Двама мъже загинаха в тежка катастрофа до Първомай

Двама мъже, на 31 и на 62 години, загинаха в тежка катастрофа до Първомай. 

Инцидентът е станал около 18 часа, съобщиха за Радио Пловдив от КАТ. Причината е висока скорост на единият от участниците в катастрофата, която е била верижна.

Лек автомобил „Рено“, в който пътували двамата загинали, излязъл от черен път и се опитал да направи обратен завой, но в този момент върху го връхлетяла с бясна скорост кола от същата марка.

Мъжете в първата кола са загинали на място, а шофьорът на втората е откаран в болница с опсност за живота. Ударът е бил толкова силен, че колата, излязла от черния път, е летяла около 100 метра след мястото на фаталния сблъсък.

На местопроизшествието изобщо няма следи от спирачен път, обясниха полицаите, които са пристигнали на място. След сблъсъка между двете коли, трети автомобил се е ударил в отломките. Хората, които са били в него не са пострадали сериозно.

От АПИ съобщиха, че катастрофата е станала точно на входа на Първомай. Движението е пренасочено по път III-667 Плодовитово – Първомай – Асеновград и път II-66 Поповица – Стара Загора. /BNR