Изправиха пред съда футболните хулигани, пребили Румен Койчев

Пловдивският районен съд даде ход на делото срещу шестимата футболни фенове, пребили без причина 16-годишния Румен Койчев пред заведение в „Кючук Париж”. 

Шестимата се изправиха пред съда с обвинение за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на бития младеж.  В съдебната зала даде показания пострадалият Румен Койчев.

Той обясни, че е излязъл от заведението и без да провокира никого е получил два удара – един ритник в кръста и един силен юмручен удар по челюстта, от който загубил съзнание. Младежът заяви, че не е видял нападателите си.

Общо 21 свидетели са в листата за разпит от съда, но още на първия свидетел – Иван Кирев, прокурор и адвокати влязоха в остри спорове като над един час страните установяваха имало ли е предварителна уговорка да се бият фенове на „Ботев” пред заведението или това е станало при спонтанен сблъсък.

Кирев е трябвало да служи за примамка и неговата цел била да провокира членовете на „Ботев” да излязат пред заведението. Днес пред съда обаче той каза, че не е имало предварителна уговорка за побой. При разпитите твърдял обратно – че е имало схема да примами феновете и след като тръгнат след него да бъдат набити от останалите шестима души. Тези показания бяха прочетени от протокола на досъдебното производство.

След обедната почивка съдът ще продължи да разпитва свидетеля Кирев.

Пред магистратите днес са изправени 12-токласниците Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов, 11-токласника Николай Петров и 10-токласниците Виктор Радин и Спас Радичев.

На 3 януари вечерта те пребиват безпричинно Румен Койчев като в резултат на побоя младежа е с избит преден зъб, мозъчен кръвоизлив и си гълта езика. Случайни минувачи го спасяват като му вадят езика и викат „Спешна помощ”.

Тепърва от свидетелските показания ще се изяснява каква вина има всеки един от обвиняемите при побоя. При разпитите по време на разследването шестимата тийнейджъри  не се признават за виновни. /БНР