Празнична великденска програма на площада пред общината

DSC07617
filibe.com

Богата програма за отбелязване на най-светлия християнски празник – Великден е подготвила Община Пловдив. Празникът започва още в 10:30 часа с традиционното Великденско детско утро, което ще се състои на изградената сцена на пл. „Стефан Стамболов“.

DSC07614
filibe.com

Ще се проведат конкурси за „Най-здраво“ и „Най-красиво яйце“, както и много забавни игри с участието на деца и техните родители.

В 12:00 часа зам.-кметът Петър Зехтински  ще обяви началото на официалното раздаване на най-дългия козунак. Веднага след игрите и съревнованията програмата ще продължи с Великденски концерт – спектакъл с участието на млади изпълнители. В близост до сцената ще бъде разположено огромно великденско яйце, изработено от картон, на което всеки желаещ може да напише своето послание за празника.

В 17:00 часа музикална програма ще продължи с изпълнения на Биг Бенд Пловдив и специалния гост – Орлин Павлов. Певецът е подготвил празничен репертоар с най-големите си хитове. На Великден1000 козунака ще бъдат раздадени в благотворителна акция и пред православния храм „Свето Преображение Господне“ в жилищен район „Тракия“. /BNR