Истинска любов, Тик Нят Хан

Istinska-Love

ИСТИНСКА ЛЮБОВ
Тик Нят Хан

Стр.   72
Цена: 10 лв.
ISBN:  978-954-474-6735

С това малко съкровище прочутият дзен монах Тик Нят Хан, предлага на читателя вечни прозрения за същността на истинската любов.
Простичко, топло и откровено той ни представя четирите основни аспекта на любовта, описани в будистката традиция: любяща доброта, състрадание, радост и свобода, и ни показва как да ги преживяваме всеки ден от живота си. Книгата ни насочва как да обичаме истински, като първо се научим да присъстваме в живота си, а впоследствие ни разкрива прости техники от будистката традиция, които всеки може да използва, за да създаде условията, необходими за любовта.
Тик Нят Хан е световноизвестен дзен монах, поет и защитник на мира, номиниран за Нобеловата награда за мир. Роден е във Виетнам, но през 1966 г. е принуден да напусне родината си и дълги години живее в изгнание във Франция, където основава монашеската общност Плъм Вилидж (Сливовото селце). Създател е и на манастирите „Кленова гора“ във Върмонт и „Еленов парк“ в Калифорния. Тик Нят Хан пътува много из Северна Америка и Европа и учи хората на „изкуството на съзнателния живот“.
Автор е на много книги, сред които бестселърите „Чудото на съзнателността“, „Мирът е всяка стъпка“, „Гняв“ и „Живият Буда, живият Христос“.