„Музика за мъници” кани бебета с майки в операта

Новият проект на Държавна Опера Пловдив „Музика за мъници” стартира от днес.

Той е  насочен към най-малките деца – от непроходили до 3-4 годишна възраст. „Музика за мъници” представлява активни музикални занимания за бебета и деца с придружители.

Заниманията се основават на  силната връзка в тази възраст с близките и най-вече с майката. Използвайки естественият стремеж към подражание, музикален педагог поставя задачи, които майките (или други близки придружители) изпълняват, а децата имитират според възможностите и желанието си. Заниманията са съобразени с изключителната активност на децата в тази възраст и от тях не се очаква да стоят мирни на едно място.

Основните музикални дейности се включват под най-разнообразни игрови форми – пеят се песни, танцува се, свири се с детски музикални инструменти, слуша се подходяща симфонична музика. Заниманията ще се провеждат в стаята на Г-жа Опера на четвъртия етаж на Градски дом на културата.

Продължителността е около един час. Мъницитеа може да са придружавани от мама, татко, баба, дядо или друг роднина! За децата от 4 до 10 годишна възраст са подходящи заниманията с Госпожа Опера.