Алпинисти се включват в разчистването на пътя Кричим-Девин

Екип от алпинисти със специални хидравлични възглавници и крикове днес ще  се качат  на скалите над срутището на пътя Пловдив-Смолян край Юговското ханче и   ще започнат обрушаване на скалните парчета.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обясни,че  след като бъде свалена тази скална маса, ще бъде преценено, дали са необходими допълнителни взривни работи.

Разчистването на отсечката  продължава, но тъй като камъните са много големи и не можем да го превозваме в този им вид ги разбиваме с машината и ги извозваме поетапно, добави Павлова. Тя съобщи още, че на ползвания като обходен път Девин –Кричим са станали още три малки срутвания и ако се забави разчистването край Юговското ханче, има опасност връзката със Смолян изцяло да бъде прекъсната.

Пътят Асеновград – Смолян може да бъде отворен най-рано утре. Това съобщи  ръководителят на Агенция „Пътна инфраструктура“инж. Лазар Лазаров, който е на мястото на срутването.

Целият пътникопоток от Смолян е пренасочен през обходния маршрут Девин – Кричим, съобщи пред кореспондента ни в Смолян диспечер от Автогарата в Смолян. Чуйте го в звуковия файл./BNR