Номинацията на Бойко Борисов за вътрешен министър е вицепремиерът Румяна Бъчварова

Номинацията на Бойко Борисов за вътрешен министър е
вицепремиерът Румяна Бъчварова.

rba4varovaТова премиерът обяви в пленарната зала, след като изненадващо пристигна в Народното събрание и поиска думата пред депутатите. От парламентарната трибуна той поиска оставките и на главния секретар Светлозар Лазаров и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Борисов съобщи, че за около 5 секунди е взел решението да
приеме оставката на Веселин Вучков и отново потвърди, че
моментът за нея е бил крайно неподходящ и го е изненадал. Вчера у нас бяха  президентът на Азербайджан и директорът на ФБР (по покана на председателя на ДАНС). И преди официалния обяд да се иска оставката на Писанчев, а вътрешният министър да подава оставка преди срещата с Джеймс Коуми, според Борисов е изключително некоректен акт към него и към правителството. Така темата – новините от посещенията, е била изместена изцяло от акта на Веселин Вучков.

Между другото Борисов вметна, че Владимир Писанчев е получил добри оценки както от ФБР, така и от английските служби. Премиерът отбеляза, че при достатъчно мотиви е заявил, че ще има смени в службите. Казал съм, че когато ми дадат достатъчно мотиви, аргументи, докато управляваме няма свещени крави – имена  и личности,  които могат да застрашават стабилността, която е сред най-важните приоритети на тази власт./BTA