Уволниха експерт с 18 години стаж в общината

Главният експерт Стоян Бимбашев остана без работа, след като в продължение на 18 години е подготвял и провеждал конкурси, търгове и концесии в община Пловдив.  

obstinaМиналата седмица Бимбашев е получил заповед за съкращение, въпреки че не е получавал никакви забележки. Ще обжалвам заповедта в съда, защото са превишили правата, защото съм държавен служител четвърти старши ранг, заяви разгневено пред репортера на „Марица“ експертът.  Бимбашев разказа, че е с две висши образования и в общината е работил в отдел „Разпореждане“ на пряко подчинение на шефката на дирекция „Общинска собственост“ Мирослава Сукарева и  зам.-кмета инж. Димитър Кацарски.  Работата, която е вършил, поема Райна Кръстева.

Тя е приятелка на Сукарева, бяха я назначили временно, на изпитателен срок. Обучих я, без да подозирам, че по този некоректен начин ми подготвят смяна, сподели Стоян Бимбашев.

Преди да му връчат заповедта за съкращение, са предложили да работи с архивни документи. Отказах, защото считам, че имам достатъчно добра професионална подготовка по икономика, финанси и мениджмънт, както и опит, за да се занимавам с архивни справки, което би могъл да прави всеки, обясни Бимбашев.  Ще търся правата си в съда, заяви той.

Всеки има право да обжалва, реагира хладнокръвно зам.-кметът инж. Димитър Кацарски. В общината няма приятели и приятелки, има служители, подчерта той и допълни, че изключително е доволен от работата на Райна Кръстева, която много бързо се е доказала като стриктна, изпълнителна и точна служителка./Марица.бг