Джеймс Коми: Ще се връщам в България много пъти, връзката ни ще бъде много силна

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с директора на ФБР Джеймс Коми борбата с организираната престъпност, киберпрестъпленията, противодействието на тероризма, както и предстоящите срещи на Коми у нас с ръководството на ДАНС, с главния прокурор и с министъра на вътрешните работи.

БГНЕС

След едночасовата среща с премиера Джеймс Коми отбеляза, че е важно в началото на неговия 10-годишен мандат да посети страната ни, защото България и Америка работят заедно по всички важни сфери на действие и с визитата се осъществява приемственост.

Сигурен съм ,че ще се връщам в България много пъти, връзката ни ще бъде много силна. Заедно с премиера ние се борим  с организираната престъпност, тероризма и киберпрестъпленията. Щастлив съм, че наследих тази връзка между България и Америка, която е много плодотворна. Престъпниците направиха света по-малък, особено чрез действията си в интернет, и в този смисъл САЩ и България са съседи и трябва заедно, ръка за ръка, да направим така, че никой да не може да избяга, отбеляза Джеймс Коми.

От своя страна премиерът Бойко Борисов благодари на ръководителя на ФБР за неговата ангажираност да продължи да работи с България.

Ще бъде добър наш приятел в общите операции, които действаме с ФБР и в момента, каза Борисов.

Джеймс Коми е на официално посещения в България по покана на председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Визитата е трето посещение на директор на ФБР в България. БНР