„Агра“, „Винария“ и още пет изложения едновременно стартират в Пловдив

От днес до 8 март Пловдив е домакин на Международната селскостопанска изложба „Агра”. Това е 24-то издание на най-големия форум на агробизнеса в Югоизточна Европа. Той ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. 

panair

В изложението участват компании от 24 държави. Автомобилен салон за фермери е една от новостите на „Агра 2015“. Посетителите ще видят автомобили с висока проходимост и по-голямо място за товари, както и нови модели джипове. Освен с новости от автомобилостроенето, посетителите на „Агра“ ще се запознаят с новостите в земеделието, животновъдството, биопроизводството и други сектори на селското стопанство.

За първи път тази година в Пловдивския панаир едновременно се провеждат седем изложения: „Агра“, „Винария“ – за лозарство и винарство,  „Фудтех“ – за храни и хранително-вкусовата индустрия, „БиоАгра“, „Апи България“ – за пчеларство, „Хорека Пловдив“ – за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“. Съпътстващата програма е наситена с разнообразни делови прояви, свързани с проблемите и тенденциите в агробизнеса.

Билетът за достъп до всички прояви струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди – 2 лева.

Преди откриването на „Агра 2015” земеделският министър Десислава Танева ще посети  Общинската служба по земеделие „Марица“ в Пловдив и ще даде старт на кампанията за директните плащания. Тази година земеделските производители имат възможност да кандидатстват за разпределението на финансов ресурс от над 1,4 млрд. лева. /БНР