Цар Киро с ново обвинение

Специализираната прокуратура в София е повдигнала ново обвинение срещу Кирил Рашков, известен като Цар Киро, научи “Марица”.

kiroРомският монарх е разследван този път за участие в организирана група за контрабанда на живак заедно с Радослав Петров.

Магистратите твърдят, че са събрали доказателства за съвместната дейност на Рашков и Петров, а до дни ще стане ясно дали ще внесат обвинителен акт. Цар Киро бе задържан на 10 юли миналата година при показна акция на полицията пред хотела си на ул. “Св. гора” в Пловдив. Причината за ареста бе открита контрабандна пратка с 501 грама живак в джип “Мерцедес”, който шофирал.

Първоначално делото за трансфера на живака се разследваше в Окръжната прокуратура, но през септември м.г. замина в Специализираната заради съмнения, че Рашков е действал в група. Когато преди седмица Цар Киро поиска от съда да бъде пуснат от ареста, защото е болен, се разбра, че разследването в София е зациклило.

Заради забавянето окръжният прокурор Румен Попов е изпратил сигнал в Специализираната прокуратура, където са направили проверка и преди два дни е повдигнато ново обвинение./Марица.бг