Взривяват скалите над свлачището по пътя Кричим – Девин

С контролирани взривове ще бъдат премахнати скалните късове от свлачището на пътя Кричим – Девин. Ще бъдат използвани около 1 тон взривни вещества.

Снимка: АПИ

Оценката на експертите е, че с взрива ще бъдат премахнати около 4-5 хил. куб. м или 10 000 тона скална маса. Очаква се движението по третокласния път да бъде възстановено към края на работната седмица.

В момента пътят Девин – Кричим е затворен, пътуващите по това направление трябва да използват обходен маршрут, който е Девин – Стойките – Чепеларе – Пловдив – Кричим.

Очаква се на заседанието на Министерски съвет в сряда да бъдат обсъдени възможностите за предоставяне на пари за укрепване на свлачищата на пътищата II-86 Пловдив – Асеновград и III-866 Девин -Кричим.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни./БНР