Спрягат трима пловдивчани за шефове на Здравната каса

Две имена на пловдивски кадри се завъртяха в медицинските среди като кандидатури за шефове на Националната здравна каса. Номинациите са по повод на изтеклия вчера мандат на сегашния управител на НЗОК д-р Румяна Тодорова.

zkasaЕдин от местните фаворити е ръководителят на болница „Пълмед” и бивш директор на РЗОК – Пловдив д-р Иван Маджаров. Лекарят отрече да се е кандидатирал. Другото завъртяно име е на д-р Глинка Комитов, който е бивш зам.-управител на Касата.

Д-р Маджаров зае поста шеф на РЗОК през януари 2013 година, като преди това бе управител на първомайската болница. Въпреки че ръководи РЗОК около 10 месеца, мнозина смятат, че е бил един от най-добрите шефове. Д-р Маджаров е специалист по уши-нос-гърло заболявания.

Д-р Глинка Комитов е бил директор на  Обединената районна болница в Пловдив, работил е в ХЕИ. Сътрудник на бившия председател на ОбС от СДС Красимир Обретенов с мандат от 1995 година.

Другото основно име, което се споменава, е на  д-р Мартин Митев, които е начело на групата на ГЕРБ в плевенския общински съвет. Д-р Румяна Тодорова също е в списъка на вероятните кандидати.  В медицинските среди се върти и името на д-р Даниела Дариткова, народен представител от ГЕРБ./Марица.бг