Арестуваха адв. Владимир Елдъров за поръчителство на палежи

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров е в ареста от петък вечерта с обвинение в подбудителство и участие в извършването на палежи на територията на Пловдив и областта. Това потвърди пред Радио Пловдив говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Тя бе категорична, че това е единственото на този етап обвинение срещу пловдивския адвокат, чието име бе замесено преди около седмица със скандал със застрахователни измами, свързани с обезщетения за пострадали от катастрофи.

Сумите, които трябвало да получат роднините на загиналите, изчезвали, преди да стигнат до получателите, твърдеше посредник по сделките в жалба, подадена до Окръжната прокуратура в Пловдив.

Говорителят Галина Андреева опроверга информацията, изтекла в някои електронни медии, че адв. Елдъров е в ареста и за поръчителство на убийство.

Владимир Елдъров е задържан без на него и защитата му да са предоставени никакви материали и доказателства по обвинението в поръчителство на палежи на 3 коли и една къща, заяви защитника на Елдъров адвокат Йордан Давчев. Дознанието е отказало да предостави доказателствата с мотив, че в Пловдив няма такава практика, уточни Давчев.

Мярката за неотклонение на Владимир Елдъров ще се гледа във вторник след като изтекат 72-та часа арест.