Пак наводнения и жертви

Наводнение в Бургас, снимка e-burgas

Мъж на 47 години от село Илинденци, община Струмяни, се е удавил в придошлата вода в дере в местността Ставен. С него е имало и деветгодишно дете.

Тялото на мъжа е открито, детето е в неизвестност, съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Благоевгра д.Сигналът за инцидента е получен в 16:40 ч. днес.

В неизвестност е 30-годишна жена, която е излязла днес на разходка с кучето си край градската река в Петрич. Това каза за БТА областният управител Бисер Михайлов.

Продължаваме да следим за обстановката в района след падналите дъждове и обилното снеготопене, които са причина за покачване на водите на реките в района, посочи още той. Няма селища, откъснати заради поражения по пътищата, както и населени места в областта с нарушено електрозахранване, добави Бисер Михайлов.

Двама души на около 50 години – мъж и жена, са загинали в Девин, като колата им е паднала в реката от мост в града. Не е ясно защо автомобилът се е отклонил от пътя. Информацията съобщи за Нова телевизия шефът на пожарната в Смолян Красимир Шотаров.

При влизането в реката спасителните екипи са установили, че водата е изхвърлила семейството от джипа и те не са оцелели.

Бедствено положението в редица райони на Източна и Южна България заради проливните дъждове и ураганния вятър.

Продължават усилията на над 300 служители на вътрешното министерство за преодоляване на последствията от усложнената оперативна обстановка в областите Бургас, Смолян, Кърджали, Хасково, Благоевград и Варна.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Николай Николов посети област Бургас и се запозна с действията на спасителните екипи. Към момента пожарникари, спасители и полицаи участват в локализирането и ликвидирането на над 40 произшествия. Няма данни за пострадали хора, съобщиха от МВР.

В област Бургас е регистрирано свлачище в района на село Билка и е затворен за преминаване Рижкия проход. На място, за да почисти пътя е екип от областното пътно управление. Наводнена е основно северната част на бургаския квартал „Лозово“. Водата е заляла трафопост в района на спортна зала „Младост“, прекъснато е електрическото захранването. В районите на комплексите „Изгрев“, „Сарафово“ и „Зорница“ има множество наводнени къщи, приземни етажи и подлези. Граждани са подали сигнали, че в к-с „Меден Рудник“ заради силния вятър има висящи части от ламаринени покриви и облицовки на сгради, изкоренени са и дървета.