В Пловдив БСП стяга редици преди местните избори

Ръководството на БСП и основни фигури в партията се събират на тридневен семинар в Пловдив.

Инициативата е на лидера на ПЕС Сергей Станишев и председателя на БСП Михаил Миков. Форумът под надслов „Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г.“ ще се проведе в хотел „Санкт петербург” от 30 януари до 1 февруари. Освен двамата лидери, участие ще вземат депутати-социалисти, евродепутатите на БСП, членовете на Изпълнителното бюро, областните председатели и кметовете-социалисти, ръководството на червената младежка структура и коалиционните партньори на БСП.

Целта е месеци преди предстоящите местни избори социалистите да мобилизират редиците си за провеждането на успешна кампания и да утвърдят партията като единствената възможна алтернатива на управляващите. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще направи анализ на предизвикателствата пред лявото в Европа и в България, а председателят на БСП Михаил Миков ще представи перспективите пред столетницата.

В днешния първи работен ден на форума ще бъдат дискутирани темите „БСП – поглед отвън“ и „Медийната среда в България. БСП в обектива“. Утре народни представители и анализатори ще коментират две теми: „Управлението на дясната коалиция и рисковете пред социалната и икономическата стабилност на страната“, както и „Местните избори – важна битка за БСП“. По идея на Сергей Станишев представители на сродните леви партии, членове на ПЕС, ще споделят своя опит и стратегии в постигането на изборни победи. /БНР/