Началникът на митницата в Свиленград е арестуван от ДАНС

Подозренията към Тодор Караиванов са за подкуп, свързан с контрабанда от Турция

Тодор Караиванов, изпълняващ длъжността началник на митницата в Свиленград

Временно изпълняващият длъжността началник на митницата в Свиленград Тодор Караиванов е бил арестуван при специализирана акция на ДАНС. От Агенция „Митници“ коментираха, че не са били уведомени за операцията, но информацията вече е потвърдена от няколко източника. Причината за ареста засега също не е известна, но по първоначална информация Караиванов е бил задържан с белязани пари и вероятно става въпрос за подкуп, свързан с контрабанда от Турция през граничен пункт „Капитан Андреево“.

Тодор Караиванов застана повторно начело на митницата в Свиленград през ноември 2014 г. Той бе върнат на поста от директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, като замени временно изпълняващия длъжността Боян Тодоров.

За първи път Караиванов стана началник на митницата през февруари 2011 г. и остана на поста до 9 август 2013 г. Кабинетът „Орешарски“ го преназначи като експерт в дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление в София, а Свиленградската митница остана без титуляр повече от година. С идването на служебното правителство и назначаването на Танов за директор на агенцията, конкурсът за избор на началник беше спрян и Караиванов беше допуснат като единствен кандидат за временно изпълняващ длъжността началник. /Капитал/