Геймъри се състезават по създаването на компютърни игри

В Пловдивския квартал „Капана” днес стартира Пловдив гейм джем – това е маратон за любителите и създателите на компютърни игри, които разполагат с 48 часа за създаването на нова игра.

После разработките се оценяват от жури и от публика и се излъчва победител.

Подобно на множеството добили широка популярност филмови и стартъп предизвикателста, Plovdiv Game Jam е предизвикателство, но не за кино или бизнес проекти, а за компютърни игри.

То е част от международната мрежа Global Game Jam, която за седма поредна година събира разработчици от цял свят, като този път се очаква участие да вземат над 16 500 души от над 63 държави по света.

С две думи, Plovdiv Game Jam е 48-часов маратон, обединяващ гейм ентусиасти около идеята за сътрудничество и експериментиране, като предлага платформа за контакти между всички ключови участници в индустрията за разработване на компютърни игри: продуценти, разработчици, студенти и млади таланти. Целта е бърза разработка на прототип на игра, експериментиране с нови технологии и обмяна на контакти.

ВPlovdivGameJamмогат да вземат участие всички желаещи да се занимават с видеоигри  – професионалисти, студенти или просто хора с талант./BNR/