Сашо Диков: Шут на Писанчев и Лазаров, да си ходят ВСС и главният прокурор

 България не се управлява от политиците, а от корумпирани магистрати, смята Тихомир Безлов
dikov_novaТрябва да има нова Конституция, хората във ВСС и в СГС трябва да бъдат подменени. Шут по Писанчев и Лазаров, да си ходи и главният прокурор. Няма как да как да се направи нищо добро в правосъдната система, ако не се махнат чугунените хора, които с години не могат да бъдат бутнати. Това обяви по Нова ТВ журналистът Сашо Диков, който заедно с анализатора Тихомир Безлов коментира темата за корупцията и съдебната реформа.

Диков е категоричен, че трябва да се води война срещу мафията в съдебната система и не трябва да се снишава глава в нито един момент, ако искаме наистина да променим нещата в България. Диков изрази въодушевление, когато дава за пример Румъния, в която всеки човек може да види как трябва да се случват нещата. И подчерта, че само за две години една смела жена е успяла не само да сложи ред в държавата, но и да осъди политици и да ги вкара в затвора

Какво правосъдие може да очакваме у нас при тази гноясала система. Ами вижте само какво става – дават съдебна поръчка за Бисеров, но Цацаров не я изпълнява, защото била лоша – това е пълен абсурд. Дума не е обелена досега за КТБ, а мина толкова много време, какво казват и за Делян Пеевски – житейски възможно парите да са в пъти повече, отколкото получава, но в това не откриват престъпление. У нас просто нищо не се случва, гневи се ТВ- водещият.

Според Безлов България се управлява днес не от политици, а от корумпирани магистрати.

Аз си мисля, че не политиците управляват у нас, управляват магистратите. Защото на всеки четири години политиците се сменят, а магистратите, които като растат, растат стигат до най-високото ниво, и остават на този пост с години. Така в държавата има около 200 магистрати, които така са се оплетени помежду си, че е непосилно да се мръднат, това е статукво, което трудно се разбива, коментира анализаторът.

Според него махането на хората във ВСС няма да доведе до нищо ново. Трябва да се премахнат тези чугунени 200 човека, които са обрасли в сложни бизнес и други отношения през тези 20 години, ставайки част от мафията в България.