Тежка катастрофа с 15 полицейски служители

Шофьорът на катастрофиралия в района на с. Горно Ябълково, община Средец, камион със служители на МВР е загинал.

Това потвърди на брифинг в Елхово министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той уточни, че шофьорът Асен Асенов, на 34 години, е бил служител на „Гранична полиция“ – Русе. Мъжът е семеен, с две деца.

Камионът все още не е изваден от дерето, уточни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Следователи на място изясняват причините за инцидента.

По-рано заместник-директорът на дирекция „Гранична полиция“ Милен Пенев даде поясения за инцидента:

Товарен автомобил ЗИЛ-131, превозващ 14 служители, които са завършили своята смяна в района на с. Горно Ябълково, община Средец. Колата се преобръща в близкото дере. Всички превозни средства, които участват в специализирана полицеска операция, системно преминават през технически прегледи и са технически изправни.

Служителите се връщали от смяна след охрана на българско-турската граница. След катастрофата водачът на автомобила е бил изцяло притиснат от тежестта на ЗИЛ-а и се е намирал под вода. Останалите 14 служители своевременно са били транспортирани към МБAЛ-Бургас, където е установено, че един от служителите е с фрактура на бедрото, а друг с фрактура на ръката, другите са с натъртвания и по-леки наранявания. Към момента без опасност за живота. Шестима полицаи са прегледани и пуснати за домашно лечение.

Очакват се още подробности от специална пресконференция, на която присъстват министър Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на „Гранична полиция“ Захарин Пенов./BNR/