Юбилейният концерт „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“

Тази вечер от 19 часа в зала 1 на НДК ще бъде юбилейният благотворителен концерт „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“.

БГНЕС

Очаква се концертът да бъде кулминацията в цяла поредица събития в чест на 80-ия рожден ден на голямата българска оперна певица. През месец октомври тази програма беше представена в „Театро Реджо“ в Парма. Той е прочут с много взискателната си публика, но вместо критики, звучеше скандиране: Райна, ти си единствена!, докато почитатели засипваха сцената с разноцветни листенца рози.

13 от най-изявените ученици на Райна Кабаиванска ще пеят в зала 1 на Националния дворец на културата довечера. Те пристигнаха у нас от ангажименти в различни краища на света – от операта в Торонто, от операта във Валенсия, от операта на Пуерто Рико в Сан Хуан.

Най-голямата ни гордост – ваша и моя, трябва да е тази, че ние пълним света. Около 60 души пеят и са били всички стипендианти на моя фонд към Нов български университет – каза маестра Кабаиваска.

Приходите от благотворителния концерт „Райна Кабаиванска представя звездите на операта“ ще бъдат дарени в подкрепа на образователната кауза на оперната прима.