България може да загуби 380 млн. лв. по ОП „Регионално развитие“

25 са високо рисковите проекти по Оперативна програма „Регионално развитие”. Застрашените средства по тази програма са за 380 милиона лева. 

Това съобщи в Пловдив регионалният министър Лиляна Павлова при откриването на ХV-то заседание на Комитета за наблюдение на оперативната програма. Одитори проследяват направеното по спряната от Брюксел програма. Лиляна Павлова вече обяви, че утре е годишната среща по Оперативна програма „Регионално развитие”. Ако одитът е положителен, средствата по програмата ще бъдат изцяло отблокирани.

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г ще заседава в „Новотел Пловдив”.

В него участват представители на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, членове на Комитетите за наблюдение и на представители на Управляващия орган на оперативната програма.

Преди месец министър Павлова предупреди, че очаква големи загуби по „Регионално развитие“. По думите й, всички големи инфраструктурни проекти са забавени по времето на кабинета „Орешарски“. Лиляна Павлова определи като най-добра новината, че страната ни е получила подкрепата на Европейската комисия, затова надеждата е, че 2015-та година няма да е нулева за европарите.По-късно днес министър Лиляна Павлова ще подпише договор за строителството на язовир „Пловдивци“ и на пречиствателната станция за питейни води към него. /BNR/