Българската песен спечели второ място на детската Евровизия

Крисия Тодорова  и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови  обраха овациите на публиката и спечелиха престижното второ място на детската Евровизия в Малта с песента си “Планетата на децата”, която събра 147 точки.  

Нашето момиче смая с мощен глас и абсолютно професионално изпълнение аудиторията, която  остана зашеметена  от таланта на българското дете – чудо. Още след  първия припев залата избухна в овации, които прераснаха в дълги аплодисменти след края на песента.

Конкурсът спечели представителят на Италия Винченцо Кантиело със 169 точки с песента „Вашата първа голяма любов“. В концертната зала в столицата Ла Валета, Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим достигнаха второто място в конкуренция с останалите 15 песни на другите държави-участнички.

Хърватска, Кипър и Сърбия дадоха на българските представители максималните 12 точки, а Беларус, Грузия, Украйна, Черна гора и Малта – по 8, а Швеция, Словения и Италия – по 10.

Обичам ви толкова много, благодаря ви, каза 10-годишната Крисия след изпълнението си.

Това е най-доброто представяне на България в песенния конкурс, който тази година се  оведе за 2-и път. Мелодията на „Планетата на децата” вече звучи като саундтрак към филм.  Музиката е на маестро Евгени Димитров и колегите му от „Ку-ку бенд”. Текстът е на самата Крисия,  като Ивайло Вълчев, един от отговорните сценаристи в “Шоуто на Слави”, само го дообработва. /БНР/