Агенцията, Джеф Вандър Миър

Cover-1

АГЕНЦИЯТА
Джеф Вандър Миър

Стр.   352
Цена: 13.90 лв.
ISBN:  978-619-711-511-6

Агенцията“ не е книга, която започва оттам, където свършва предишната. Тя е изпълнена с нови удоволствия, с нови герои и ситуации и написана по съвсем друг начин. Ако „Анихилация“ е роман за една експедиция, завършила с много странни открития, то „Агенцията“ е шпионски роман, изпълнен със същия тъмен чар… Поради което отчаяно искам да знам каква ще бъде третата книга – дали някаква смесица от двете, един вид среща на „Джурасик Парк“ с Джеймс Бонд или нещо съвсем различно.
Робин Слоун, автор на „Денонощната книжарница на г-н Пенумбра“. В продължение на трийсет години единственото взаимодействие на хората в Зона Х е поредица експедиции, организирани от правителствена агенция, законспирирана толкова дълбоко, че е почти забравена – „Съдърн Рийч“- злокобен пейзаж, ограден с невидима граница, отвъд която всички следи от човешка цивилизация са загадъчно изчистени. След злощастната дванайсета експедиция, описана в „Анихилация“, в агенцията цари пълен хаос.
Джон Родригес (известен също като „Контрол“) е новоназначеният шеф на „Съдърн Рийч“. Работейки с недоверчив, но отчаян екип, след мъчителни и безрезултатни разпити, преглеждане на купища тайни бележки и дълги часове, прекарани в гледане на ужасяващи видеозаписи от предишните експедиции, Контрол започва да прониква в тайните на Зона Х. Но с всяко откритие той трябва да се изправя пред неприятни истини за самия себе си и за агенцията, на която служи.
В „Агенцията„, втората част от трилогията „Съдърн Рийч“, най-тревожните въпроси за Зона Х получават отговор… но той не е никак успокоителен.