Грегор и тайните знаци, Сюзан Колинс

Cover_Gregor-4_Preview_copy

ГРЕГОР И ТАЙНИТЕ ЗНАЦИ, книга трета
Сюзан Колинс

Стр.   320
Цена: 12 лв.
ISBN:  978-619-711-510-9

В четвъртата част на „Подземните хроники“ вече се е сбъднало третото пророчество, но Грегор пак е въвлечен в криза. От поколения насам плъховете се стремят да прогонят мишките – или „гризльовците“ – от всички земи, където се заселват, като ги принуждават непрекъснато да се местят от едно място на друго. Но този път мишките изчезват и младата кралица Лукса е твърдо решена да научи защо.
Двамата с Грегор потеглят на разузнавателна мисия и откриват истинската съдба на мишките. Тук има нещо много по-злокобно, отколкото Грегор и Лукса са си представяли – и то сочи към последното пророчество, което предстои да се сбъдне. Дали Грегор в ролята си на воин в Подземната страна и благодарение на способностите си на рейджър ще успее да се справи с новото изпитание?
Сюзан Колинс започва кариерата си като сценарист на детски предавания. Като вдъхновение за трилогията „Игрите на глада“, Колинс посочва мита Тезей и Минотавъра, както и кариерата на баща си във военновъздушните сили на САЩ. „Игрите на глада“ е в списъка на „New York Times“ за най-продавани книги 60 седмици, а списание „Times“ обявява Колинс за една от най-влиятелните личности на 2010 година.