16-годишен гребец уби трима ученици със 150 км/час

Подозират, че е пил алкохол и излязъл да повози приятелите си

16-годишен ученик в Спортното училище в Пловдив уби на място при жестока катастрофа трима свои връстници. Атанас Танков, който тренирал академично гребане, вчера сутринта откраднал ключовете на семейното БМВ. Според полицията зверската катастрофа е станала в 11,40 часа вчера. 16-годишният Атанас

Танков качил в колата 15-годишния Георги Тасев и други двама свои връстници от Спортното училище. Тръгнал с много висока скорост по ул. „Цар Симеон”, където не успял да вземе завой и първо се ударил в пясъчен насип. Оттам БМВ-то поднесло, излязло от пътя и се блъснало в крайпътно дърво, а веднага след това в електрически стълб.

От удара и високата скорост колата навлязла в кръстовището с ул. „Цар Борис Първи”, където се врязала странично във втори електрически стълб. Автомобилът бил буквално усукан около втория стълб и ламарините му напълно премазали тримата пътници вътре. Единственият оцелял бил Атанас, за чийто живот няма опасност.Свидетели на тежката катастрофа на околовръстния път на „Тракия” станали случайно преминаващи шофьори. Един от тях веднага набрал 112 и първи съобщил за трагедията. Много минувачи и шофьори спрели и се втурнали да помогнат на четирите деца, но за три от тях вече било късно.

Според очевидци две от момчетата останали на място. Третото давало някакви признаци на живот, но секунди по-късно и то издъхнало. В пристигналата две-три минути след подаването на сигнала линейка бил качен само 16-годишният шофьор Наско. Свидетели вчера разказаха, че той дори ебуйствал, докато са го качвали в колата на Бърза помощ, като предположиха, че вероятно е изпаднал в шок. От болницата уточниха, че той е без опасност за живота. От полицията подозират, че неправоспособният шофьор може и да е пил алкохол, преди да се качи зад волана.

Предполага се, че младежът е карал с почти 150 километра в час, преди да загуби управление над мощното возило, да излети от пътя и да се забие последователно в дърво и в два електрически стълба.

Според съседите му от блок 266 в „Тракия” младежът често молел родителите си да му дадат да покара, но те били категорични в отказите си. Вчера сутринта той издебнал, докато ги няма, и взел ключовете от по-големия си брат, предполагат комшиите. По думите им родителите му имат бизнес с надгробни плочи и били изключително трудолюбиви и кротки хора. Колата се увила около стълба от силния ударЛамарините били толкова смазани, че нямало шанс за младежите да оцелеят. /Monitor/