За какво Брад Пит и Шая Лебьоф се скараха на Скот Ийстууд

Новият филм с участието на Брад Пит „Ярост” е военна драма за Втората световна война и е обяснимо, че на снимачната площадка напрежението идва малко в повече. В интервю за британското издание на мъжкото списание GQ, Брад Пит разказва за един инцидент в който той и Шая Лебьоф се скарали със Скот Ийстууд. „Карахме си с танка по пътя, казва Брад, аз бях в купола, Шая също. Скот беше отзад и постоянно дъвчеше нещо и плюеше по танка. Започнах да се ядосвам и да се вбесявам, защото този танк ни беше като роден дом. Той не го уважава и плюе. За това му казах въпреки, че камерата снимаше: Ще си разчистиш тия лайна нали?”. Пит, който играе ролята на сержанта от американската армия Дон „Уордеди” Колиър, бил подкрепен от колегата си Шая Лебьоф, който изпълнява ролята на член на екипажа на танка. „Шая също забеляза и понеже прекарахме толкова време в тоя танк се почувства по същия начин. Двамата реагирахме и нападнахме Скот с думи.”

Брад Пит, Шая Лебьоф и Джон Бернтал в кадър от „Ярост“

След края на снимачния ден Пит отново се опитал да обясни ситуацията на Скот Ийстууд. Забавната част от инцидента е следната: „Когато се върнах вкъщи прочетох сценария и в него пишеше, че героят на Скот „дъвче тютюн и го плюе по задната част на танка”. Оказа се, че Скоти просто е правел това, което пише в сценария, а ние с Шая сме се заяждали с него несправедливо.”

Скот Ийстууд

Във филма учасват още Джейсън Айзъкс, Майкъл Пеня и Лоугън Лърман, но Пит не пести похвалите се за Шая. „Обичам готова момче. Той е един от най-добрите актьори, които съм виждал. Той е всеотдаен като никой друг. Имах щастието да работя с много и добри актьори. Но той е един от най-добрите които съм виждал.” Въпреки малкия скандал Скот Ийстууд изказва само комплименти за работата си с Пит. „Той е мил и скромен човек, а това е най-важно. Той е голям актьор и това се дължи на активността му при разработването на материала и желанието му нещата да се изпипат добре.”