„Лудогорец“ е отбор от бойци, които не се страхуват

След силния си дебют в Шампионската лига „Лудогорец“ привлече сериозно внимание и заслужи похвалите на редица от световните медии.

Българският отбор се оказа сериозно изпитание за английския вицешампион „Ливърпул“ и беше на път да спечели закономерна точка, но загуби с 1:2 след гол от дузпа в 93-aта минута. Поредното водещо издание, което се изказа много ласкаво за представянето на разградчани, беше „Ню Йорк таймс“.

В един от водещите си спортни материали „Ню йорк таймс“ изтъкна борбеността, мъжката игра и силния колектив, който „Лудогорец“ е показал на „Анфийлд“. Според автора Роб Хюз никому неизвестният доскоро отбор от България не само не се е притеснил, че дебютира в турнира с мач срещу петкратния европейски шампион на легендарния му стадион, а е бил равностоен на съперника си, но е загубил с доста спорна дузпа.

„Лудо кой? Отбор от Разград – град, чието население дори не може да запълни 43 307-те места на стадион „Анфийлд“. Но „Лудогорец“, създаден като аматьорски младежки проект в средата на 2001 г. и трансформиран от местен бизнесмен преди едва четири години, не беше замръзнал от страх при дебюта си в Шампионската лига. Нищо подобно, бореше се с „Ливърпул“ до последната минута и отвъд нея“, пише в коментара си Хюз.

Той прави сравнение между борбената и добре организирана игра на „Лудогорец“ и представянето на „Арсенал“, който по същото време загуби с 0:2 от „Борусия“ (Дортмунд). /Дневник/