28-годишен мъж бе убит след сбиване пред дискотека в Йоаким Груево

28-годишен мъж от Стамболийски е убит тази сутрин пред дискотека в пловдивското село Йоаким Груево. Сигналът е получен на тел. 112 около 4, 30 сутринта. Убитият е участвал в побой между две компании.

След като не могли да разрешат възникналия помежду им скандал, младежите излезли пред заведението и се сбили. Един от тях, на 28 години, паднал по стълбите на заведението и издъхнал. Пристигналите на място полицаи, експерти и съдебен лекар установили смъртта. Образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт при насилие. Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура Пловдив.

По неофициална информация заподозрян като извършител на убийство е Йордан Иванов, по-малкият син на арестувания фалшификатор Георги Иванов от Стамболийски. 51-годишният мъж е сочен за организатор на канала за износ на сирийски паспорти от България за Турция. Той бе задържан при случая с разбитата печатница в Пловдив, където бяха открити заготовки за фалшивите лични документи.

От полицията в Пловдив не потвърдиха тази информация.

Какво информира за случая говорителят на Областната дирекция на МВР в Пловдив Анелия Влакхинова – чуйте в звуковия файл. /BNR/