Къща от карти, Майкъл Добс

karti

КЪЩА ОТ КАРТИ
Майкъл Добс

Стр.   384
Цена:16 лв.
ISBN: 978-954-281-559-4

Къща от карти“ е политическа драма за власт, задкулисие, амбиция, слабостите на човешката природа и тръпката от играта на надмощие.
Базиран на личния опит на автора Майкъл Добс – съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън – политическият трилър „Къща от карти“ разказва една тъмна история за алчност, корупция и неутолима политическа амбиция. Тук държавата няма абсолютно никакво значение – за сметка на това в коридорите на властта управляват интригите и страстите.
Когато Франсис Ъркарт решава да се бори за поста на премиер, той не се спира пред нищо. Въоръжен с огромното количество вътрешна информация и политическите тайни, до които е имал достъп като отговорник по партийната дисциплина – Ъркарт Камшика започва тиха и смъртоносна кампания – да елиминира всички свои съперници, използвайки всички възможни средства, включително убийството.
Мати Сторин е амбициозна и готова на всичко млада репортерка, която има таланта да разкрива реалните истории, скрити зад видимото. Когато се натъква на скандална мрежа от интриги и финансова корупция в най-високите нива на властта, тя се заклева да разкрие истината. За да го направи обаче, тя трябва да се изправи срещу най-властния мъж в държавата, да се пребори със собствените си демони и да рискува всичко, дори живота си.
Майкъл Добс, познат също като лорд Добс от Уайли, член на британската Камара на лордовете, е някогашен съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън.