Полицията отведе Пол Гаскойн в болница

Пол Гаскойн

Бившият английски футболен ас Пол Гаскойн подхрани страховете на феновете, че е изгубил дългогодишната си битка с алкохола след като бе забелязан да влачи бутилка с джин, докато полицаите го отвеждаха от къщата в която живее под наем. Шокиращите снимки показват бившия футболист, който навремето бе считан за един от най-талантливите полузащитници, грохнал с ръце на главата си пред апартамента в Сандбанкс, Дорсет и изглеждащ много по-възрастен от 47-те си години. Полицията изведе Гаскойн от къщата заради оплаквания на съседи от постоянно високия шум. След това, футболистът, който феновете наричат Газа бе отведен вчера в болница.

Полицаи отвеждат Газа в болница

Мениджърът на Куийнс Парк Рейнджърс Хари Реднап, който също живее в Сандбанкс днес обяви, че предлага на Газа възможност да работи при него докато се бори с пристрастеността си към алкохола. «Видях го преди месец и му казах, Газа ела да тренираш с мен и да помагаш в работата с децата. Много бих искал това да се случи. Това е покана без краен срок. Той е славен момък и е тъжно да гледаш какво се случва с него и как изглежда в момента.»
През септември Гаскойн бе споделил болката от страха, че ще почне да пие отново, въпреки че знае, че това може да го убие.
Един от приятелите на Газа днес сподели пред лондонския в. Дейли Мейл: «Много тъжно, но истината е че Пол не е спрял да пие през последните няколко седмици и това може да свърши само по един начин. Хазяинът му беше дал десетдневен срок да се изнесе и нещата явно са му дошли в повече и той отново е посегнал към бутилката.»
Пол Гаскойн е роден на 27 май 1967 г. в Гейтсхед. Играл е за Нюкасъл, Тотнъм, Лацио, Глазгоу Рейнджърс, Мидълзбро и Евертън, както и за националния отбор по футбол на Англия. Преследван от манията си по алкохола и дрогата той за последно игра футбол преди десет години, когато записа пет участия за Бостън Юнайтед.