Убийци на пътя! Приятел услужи с кръв на пиян шофьор

Медсестра разкрила благородната лъжа

Приятел услужи с кръв на пиян шофьор, но благородната лъжа е разкрита. Сега помощникът ще отговаря пред съда. Срещу  Никола Николов от Перущица е внесен обвинителен акт в съда за измамата.

На 11 април м.г. Димитър Георгиев от Три водици имал гости и седнал на масата от обяд. Черпили се с ракия. Привечер мъжът се качил на Фолксваген Поло и потеглил към Хаджиево. За лош късмет на изхода на селото го спрял полицейски патрул. При пробата за алкохол дрегерът отчел 1,70 промила. Униформените му съставили акт. Дали му талон за кръвна проба и го пратили в болница.

Димитър се обадил на Николов да го закара до Пловдив. В болницата приятелят му дал кръв, като представил личната карта на шофьора. Медицинската сестра обаче се усъмнила в самоличността му. Обадила се в полицията, патрулът пристигнал в болницата и измамната схема била разкрита. До 5 години затвор заплашват Николов за това, че е помогнал да бъде извършено престъпление.

Междувременно двама пияни водачи са били заловени през изминалото денонощие в областта. В неделя около 2 часа в село Маноле било установено, че  26-годишният Николай Колев  от Манолско Конаре е седнал зад волана на лек автомобил “Фолксваген” с 1,93 промила.

В събота  след 23 часа в Раковски бил спрян за проверка мотопед с неустановена марка и без регистрационни табели, управляван от  неправоспособен  младеж от от града.  Алкохолната проба на 29-годишния Михаил Димитров била  1,73 промила. Срещу двамата нарушители са започнати бързи производства. /Марица/