Райна Петрова се заканва: Става страшно, ще пропея като Лили Иванова

На 9 юли Окръжна прокуратура и ДАНС при съвместна операция арестуват Райна Петрова. Тя е изумена и вика на блюстителите на реда:

„Как смеете? Знаете ли коя съм аз?”,

Райна Петрова в кметското кресло на район "Централен"
Райна Петрова в кметското кресло на район „Централен“

но с тоалетите на „Шанел” е тикната в ареста и преспива за 24 часа там. След арестуването си тя поисква да се обади по телефона. И тук прокурорите и агентите стават свидетели на нещо невиждано. Вместо на адвокат тя звъни на кмета на града и казва буквално: „Арестувана съм. Ако не оправите тази работа, започвам да пея като Лили Иванова!” И тряска телефона. Шаш.

Операция „Спасете Райнето” стартира веднага в община Пловдив. Тутакси е ангажиран бившият следовател Красимир Елдъров за адвокат, който не блести със знания, а с дебелите си връзки с полицаи и прокурори, общинските юристи заработват на пълна пара по договорите, сключвани от Райнето. Самата тя се сдобива с две обвинения за длъжностно престъпление и търговия с влияние, наложена и мярка за неотклонение в размер на 5 000 лв., а в понеделник ще се гледа делото за отстраняването и от длъжност. Разследването се води от специален агент на ДАНС, защото бронята на кметицата плаши обикновените следователи и прокурори. Райнето си е взела отпуск и се е бетонирала в къщата си, където час през час влизат с угрижени лица общинари, адвокати и бизнесмени. Из пловдивските медии се разпространява стихотворение на неизвестен поет с псевдоним Надежда: „Кой накисна кака, кой и тури знака? Аз съм честната кметица със палат в Брестовица! Прокурора да я пита как с една заплата построи си тя палата. Ех, Тайланд, ти роден наш как ни хвърли в паника и шаш.”
/Фактор/