Прослав на протест – иска подлез

Протести назряват в квартал Прослав заради предстоящия строеж на пасарелка над жп линията. 

В тази връзка председателят на „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева внася на сесията утре официално питане до кмета Иван Тотев, независимо от това, че реконструкцията на жп линията Септември – Пловдив се изпълнява по оперативна програма „Транспорт“.

Повод за  питането на Каназирева  са множество сигнали , подадени от живущи в район „Западен“  за проблем, който сериозно притеснява всички граждани в квартал Прослав.Реконструкцията на високоскоростната жп линия Септември – Пловдив предвижда поставянето на огради от двете страни на линията, високи 3.5 метра, по протежението на целия квартал Прослав.

За пешеходна връзка между южната и северната страна на квартала по проект се предвижда изграждане на пасарелка с височина близо 7 метра. Жителите на квартала  са обезпокоени, че толкова високо съоръжение като въздушен мост  трудно  ще се използва и в значителна степен ще попречи на  комуникация между двете части на квартала.

Съветничката настоява да получи отговор от кмета дали в проекта е предвидено  изграждането на пешеходен и автомобилен подлез под жп линията в  Прослав.  /БНР/