Асфалтираха пътя от Пловдив до Марково

Пътят Пловдив-Марково беше изцяло преасфалтиран и вече колите се движат свободно по него. Мащабната реконструкция започна на 15 май. Задачата на изпълнителя беше изцяло да преасфалтира участъка от табелата „Пловдив” до околовръстния път.

pat-Markovo-remonti

До момента трасето приличаше на лунен пейзаж. През годините пътят единствено е кърпен, а сега се положи нов пласт асфалт, като се изрина стария. Вече е поставена и пътната маркировка. Ще бъдат сложени мантинели, които липсват. Ще се положат нов банкет и табели.

190 хиляди лева ще струва ремонта на участъка Пловдив-Марково.

Подобни ремонтни дейности предстоят и по проект за ремонт на пътя между селата Брестовица и Първенец със сумата от 300 хиляди лева.

Едновременно с това започва и преасфалтиране на отсечката Ягодово Пловдив. Миналата година напълно преасфалтирани бяха 1 километър и 50 метра от пътя. Сега дейностите продължават. До 15 юни нов асфалт ще бъде положен на 1 километър и 70 метра от важната пътна артерия. През месец юни ще бъдат рехабилитирани за 234 хиляди лева изходите на селата Цалапица към Пазарджишко шосе и Крумово към Асеновградско шосе. Идеята е последният да бъде и разширен.