Стартира летният сезон в „Конюшните“

Гласът на Деница Серафим и музиката на театралния композитор Калин Николов откриват лайф изпълненията на лятната сцена „Конюшните на Царя“ в Стария град в Пловдив тази вечер.

Калин Николов е композитор на музиката към известни театрални и филмови произведения като Дзифт, Хамлет,Крал Лир, Ричард III, части от които публиката ще чуе от 21 часа заедно с гласа на Деница Серафим – вокалът на група ИРФАН.В програмата този сезон се предвижда гостуване на Белослава, която на 23 юни ще представи един минималистичен, акустичен сет с перкусии, тромпет, барабани, пиано и глас, с който музикантите ще поканят публиката на среща с лятото.

Друг акцент от юни е Latin Jazz Project – дълго подготвян музикален проект, който среща на едно място преподаватели и студенти от АМТИИ Пловдив. В него няколко пловдивски музиканти се обединяват около идеята да посвирят афро-кубинска и бразилска музика.

След десетгодишна пауза на музикалната сцена, Стефан Вълдобрев се завръща към концертния живот заедно с музикантите от оригиналният си състав от 90-те години – Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко или както те сами се наричат с ирония „Обичайните заподозрени“. Участието им ще бъде първото от юлските събития на Конюшните.