Красимир Ципов, ГЕРБ: Призоваваме ръководството на МВР да подаде оставка колкото може по-скоро

Призоваваме ръководството на МВР да подаде оставка колкото може по-скоро, за да спре тази реформа, която не се желае от служителите на МВР. Това каза на пресконференция депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Повече от няколко месеца законопроектът за МВР стоя на трупчета. На пух и прах беше разбита тезата, че това е най-социалният закон. Пенсионирани бяха десетки, а може би и стотици служители, дори ненавършили 50 години”, заяви Ципов.
„Бе променена структурата на закона, за да бъдат осъществени неща, които предупреждавахме, че не трябва да се случват по никакъв начин. В закона няма структурни звена. Какво ще се случи с дирекция „Български документи за самоличност”, с дирекцията „112”? Не получихме отговор. Бе унищожено конкурсното начало”, добави той.
„Призоваваме управляващото мнозинство да приеме наложеното вето, да не се стига до влизането в сила на този закон”, подчерта Красимир Ципов.
Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не се приемат законопроекти, които касаят секторни политики, които имат дългосрочни виждания за отделните сектори. „Този парламент не трябва да приема законодателство, което ще носи последствия за следващо правителство. Надявам се на днешния пленум да дадат точната дата за предсрочни избори. Според нас, не трябва да е по-късно от 29 септември”, посочи Цветанов.
Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев добави: „Най-нормално е г-жа Руменова да подаде оставка като председател на Сметната палата”. Според него такива важни законопроекти като този за Сметната палата не би трябвало да бъдат приемани в рамките на този парламент. /Фокус/