Джип премаза дете, чакано 16 години

Майката успяла да спаси сестричката, но Паоло загинал

Шофьор с джип „Ленд Роувър“ уби на място дете с колело, чакано от родителите си 16 години. На косъм да бъде блъсната била и близначката на 4-годишния Паоло – Анджела, но майката успяла да я дръпне в последния момент.

Пред очите й и погледа на бащата обаче джипът на бизнесмена Георги Сапунджиев минал буквално през момченцето без изобщо шофьорът да разбере какво е направил.

Водачът идвал от ул. „Кольо Ганчев“  и около 19 часа навлязъл в абсолютно забранената за коли пешеходна зона в центъра на Стара Загора, намираща се на метри от училище „Васил Левски“. Бизнесменът бързал да прибере децата си именно от това школо.

Малко преди това Красимира и Иван Иванови решили да изведат 4-годишните си близнаци да покарат колела из центъра на града. Родителите били безкрайно щастливи, защото правили четири неуспешни опита да си имат деца чрез инвитро.

„Наложи се Красимира да лежи 9 месеца на легло, за да успее да задържи близнаците“, разказаха близки до семейството. Във фаталния понеделник семейството използвало малкото хубаво време за разходка.

Живеели само на 3 минути от центъра и затова често извеждали по главната децата да карат колела. Малко преди катастрофата Красимира отишла да преоблече Анджела и да оставят едното колело и да вземат другото.

Минути преди 19 часа майка и дъщеря се движели по улицата, а малко по-напред въртял педалите Паоло. Изведнъж покрай тях минал Георги, който навлязъл в пешеходната зона с ляв завой, за да обърне. Според свидетели карал с 45-50 километра, преди да започне маневрата в нарушение.

„Стой спри, какво правиш“, развикал се бащата, но джипът спрял едва когато минал през детето. Паоло починал на място, без да издаде дори стон. Дошлата на мястото

лекарка от Бърза помощ с 16-годишен стаж припаднала и се наложило и нея да свестяват.

„Върнаха носилката, детето вече беше изстинало, само го покриха. Видях как съпруга прегръщаше жена си и се опитваше да я успокои“, разказа свидетелката Валя. Продавачка на ход-дог, чиято будка се намира на метри от катастрофата, чула майката да вика „Детето ми е под колата“, после започнала да удря с юмруци по джипа.

„Откъде изскочи това дете“, били първите думи на шофьора. Според свидетели между него и бащата на Паоло имало спречкване, дори някои твърдяха, че Сапунджиев се е нахвърлил върху таткото. Насъбралата се тълпа обаче опитала да линчува шофьора и само намесата на полицаите, които го извели, го спасила от саморазправа.

Сапунджиев бил откаран в болница под охрана, защото отнесъл няколко удара.

Колегите ми казаха, че е повръщал в отделението, коментира вчера съдебен лекар. /Монитор/