„Атака“ може да иска касиране на изборите

В емоционална реч в парламентарните кулоари, заместник председателят на „Атака“ Десислав Чуколов заяви, че партията вероятно ще поиска касиране на изборите, заради изборни нарушения от страна на ГЕРБ и ББЦ. Двете партии работят заедно, а кампанията на ББЦ е струвала 50 млн лв. заяви Чуколов. „Атака“ ще участва в днешните дебати по вота на недовериея „за да разбие лъжите на ГЕРБ“, каза депутатът. После от парламентарната трибуна той каза, че Бареков е купил гласове с 30 млн. лв. „Атака“ имала доказателства и щяла да ги даде на прокуратурата. Той каза, че ББЦ и ГЕРБ „се сдушават“.
Хората станаха свидетели на това как цигани казват – ами той Бареков даде 20 лева и ние гласувахме. Имаше директни включвания, в които редица българи признаха в прав текст, че са получили пари. Вие смятате, че това е нормално? Чух за всички партии, за партия „Атака” не чух нищо”, добави Десислав Чуколов.

„В миналото Народно събрание беше прието да се купуват народни представители на килограм. На тези избори се купуват избиратели. Тук ние от „Атака” искаме прокуратурата да реагира. Тя може да се самосезира. Има над 2000 сигнала за купуване на гласове. Ние вече сме сезирали прокуратурата, подготвили сме и видео материали, писмени доказателства за това, че в неделния ден бяха купувани гласове масово. Минимум 30 милиона лева бяха дадени от Бареков и „България без цензура”, каза той. „Откъде има тези пари? От субсидия, от заплата? С какви средства купихте тези гласове? Прекрасно разбирам, че когато тръгна да говоря срещу Бареков, от ГЕРБ протестират. В следващите седмици вие от ГЕРБ ще докажете, че между ГЕРБ и Бареков разлика няма. Призовавам мутрата да си сложи капута и да изчезва от нашата политика”, каза Чуколов.