В Съединение започна реконструкция на стадиона

Мащабна реконструкция на стадиона си започна община Съединение. Кметът Георги Руменов направи първа копка на обекта, след което багери започнаха работа.

kopka_saedinenie

Предвижда се да бъде изграден спортно-възстановителен комплекс и многофункционална спортна зала. Залата ще бъде с 400 места, а комплексът ще разполага с около 450 паркоместа за автомобили. Основният терен ще бъде осветен, за да се провеждат футболни срещи и в тъмната част на денонощието. Ще има и нови душове и съблекални за гости, които идват да тренират на открития комплекс, който включва три игрища за футбол, едно баскетбол, две за тенис на корт и едно волейболно игрище. За най-малките посетители ще има добре оборудвана детска площадка.

„Надеждата ни е местният футболен клуб „Гигант” да влезе в „А” група и да се състезава срещу Лудогорец на новия ни стадион, чийто терен е по-добър дори от Герена”, заяви кметът на Съединение Георги Руменов.

Кметът заяви, че това ще бъде един от най-модерните спортни комплекси на територията на Пловдивска област. Стойността на проекта е 5 милиона 840 хиляди лева без ДДС и се изпълнява по проект по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321.

„Това е един от най-значимите проекти за последните 30 години в Съединение, с проекта искаме да предадем един силен спортен дух на младите хора, както на територията на общината, така и на тези от цялата област, които могат да идват тук и да тренират.”, заяви още Руменов.