Снимат филм за Wham

Снимат филм за Wham!

Те се появиха на музикалната сцена с перфектните си прически и костюми и песни, изпълнени с жизнерадост. Сега за възхода на Wham!, една от най-успешните поп групи на 80-те, ще бъде направен филм. Британска филмова компания ще снима филм за това как се е сформирал дуетът и как двете момчета са заменили уютния си живот в предградията за живот под светлините на прожекторите. Проектът вече е започнал и в момента тече кастинг за изпълнител на ролята на Джордж Майкъл. „Това ще бъде история за Wham! От най-ранните дни до момента на най-големия им успех като една от най-великите групи на 80-те”, заяви източник от филмовата компания.

Джордж Майкъл и Андрю Риджли на обложката на плочата Wham! Freedom

Джордж Майкъл и Андрю Риджли се запознават в училището в Буши, Хъртфордшър и там заедно със свои съученици формират ска банда с името The Executive. След разпада на групата Джордж и Андрю решават да станат дует и така се появява Wham! Дебютният им запис Wham Rap! (Enjoy What You Do), е издаден през юни 1982 г. и първоначално дори не попада в класациите, но през октомври същата година песента им Young Guns (Go For It!) достига до третото място. Това става начало на техния път към славата и през 1984 г. хитът им Wake Me Up Before You Go-Go достига до първите места в класациите в Щатите и Великобритания. Суперзвездният статус на дуета е затвърден от редица хитове като Freedom, Last Christmas, Careless Whisper и I’m Your Man. През 1985 г. Wham! стават първата западна група изнесла концерт в Китай/кадрите от посещението са използвани в клипа към Freedom/. Подкрепени от беквокалистките Пепси Демак и Шърли Холиман /двете след това имат хит заедно с Heartache, а Пепси е соло вокал в концертите на Майк Олдфийлд/ Майкъл и Риджли продават над 25 милиона копия от албумите си в годините между 1982 и 1986. Във филма освен пътят на двамата към слава и богатство ще бъде показана и приятелската раздяла на дуета през 1986 г.

Андрю Риджли и Джордж Майкъл в наши дни

Риджли се опитва да успее като пилот във Формула 3, без успех. След това издава солов албум, който е заклеймен от критиката. Сега той е на 51 години, живее в Корнуол с дългогодишната си партньорка Керън Уудуърд /певица от женската група „Бананарама”/ и учества в кампании за защита на околната среда. Джордж Майкъл /50 г./, един от най-талантливите певци и композитори на всички времена постигна забележителна солова кариера и има зад гърба си над 100 милиона продадени копия от албумите си по целия свят. Последният му албум Symphonica излезе на пазара през март тази година.