Хорър-писателят Явор Цанев гостува във „Възраждане” днес!

Явор Цанев ще представи  новите си книги и списанието, което издава, в читалище „Възраждане” днес от 18:00 часа. Ще говори за дейността на издателство „Gaiana book&art studio” и за новия конкурс на сп. „Дракус”.

„Дракус” е периодично издание за фантастика, фентъзи, хорър и криминални разкази. Съществува от 2012 г. и излиза четири пъти в годината. Има необичаен и запомнящ се формат, рубрика за млади творци под 18 години и рубрика с преводи на чуждестранни автори-класици.

Списанието организира ежегодни конкурси за българска белетристика с поощрителни награди – в момента се провежда нов конкурс за разказ, вдъхновен от Стивън Кинг, като отличените творби ще бъдат издадени в отделен сборник в края на годината.

Издателят на „Дракус”, който вече има зад гърба си няколко авторски книги с поезия и проза, издаде през 2013 два нови сборника с разкази в жанровете фантастика, трилър, хорър и магически реализъм – „Странноприемницата” и „Вино за мъртвите”.

Във втория от тях е включен и разказът „Селцето”, с който Явор спечели специална награда в конкурса за фантастичен разказ на името на големия писател-фантаст Агоп Мелконян. /Марица/