Събориха незаконна конюшня в район Северен

Днес – 30.04.2014 служители от сектор  „Контрол по строителството” при район „Северен” извърши изпълнение на Заповед №14РД09-41 от 10.02.2014г. на Кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев за премахване на незаконно построена едноетажна постройка – конюшня.

Същата се намира на улична регулация между УПИ ІІ – училище, 28 класни стаи, квартал 7 и УПИ І – Обединено детско заведение, жилищно строителство, квартал 6 по плана на квартал „Тодор Каблешков” /Шекер махала/.

koniushnia
В началото на акцията по премахване на конюшнята от страна на собствениците й се получи брожение с цел проваляне на същата. Служителите на районната администрация бяха обвинявани в самоволни и целенасочени действия към собствениците, придружени с много обиди и  клетви.

Въпросният обект се намира непосредствено до ОУ „Панайот Волов”, замърсява терена по съществуващата улица и около него, като създава предпоставки за разпространение на болести по децата.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев благодари на служителите на ІІІ РПУ гр.Пловдив и на техния началник главен инспектор Никола Симов за съдействието, което оказаха при изпълнението на Заповедта,  като отцепиха района и с тяхно съдействие собствениците извадиха конете от конюшнята.

След тези действия фирмата изпълнител извърши премахване на сградата.