Бисер Миланов – Петното: Получавах пари от Бареков, последно – да не ходя на протестите му

Обвиненият за хулиганство  Бисер Петното, който получи известност с участието си в протестите и контрапротестите, срещата с Пламен Орешарски в Министерския съвет като представител на гражданското общество и разследването в парламента заради публикация, че е взимал пари от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,  даде две интервюта от затвора на Нова телевизия и Би Ти Ви, които бяха излъчени по едно и също време тази сутрин.

Пред Би Ти Ви Миланов заяви, че е получавал пари от лидера на „България без цензура“ Николай Бареков да не ходи на протестите и „за да разшири структурите си“. „Последните 10 000 лв., които ми даде беше, за да ходя пред къщата на Борисов“, заяви Миланов пред Би Ти Ви.

Пред Нова телевизия допълни, че взел от бившия телевизионен водещ общо около 50 хил. лв., за да бъде ползван „нещо като охрана“ и за да не ходи на протестите, организирани от него. Бареков се обърнал срещу него след срещата с Орешарски в Министерския съвет и повдигнал въпроса защо криминално проявени са допуснати в сградата.

Направи уговорката, че разговорът трябва да се води в присъствието на Бареков, който щял да отрече, и призова: „Я го питайте в кой хотел спа в Русе – в хотел на човек от ГЕРБ. Тогава ли реши Бареков, че няма да е с Борисов?“

В същото време Миланов отново пред Нова телевизия отрече, че в парламентарната комисия, която разследва отношенията му с Борисов, да е признавал, че е взимал пари за участие в антиправителствените протести.  Отрече и твърденията на съратника си Йордан Бонев, който вчера свидетелства пред същата комисия, че лидерът на ГЕРБ платил 12 хил. лв. капаро и обещал още 50 хил. лв. и каза, че Бонев трябва сам да отговаря за думите си. Пред Би Ти Ви по същата тема директно обвини Бонев в лъжа. „Твърденията на Йордан Бонев са лъжа. Бонев дойде и ми предложи, за да ме пуснат от затвора, да подпиша една декларация, че Борисов ми е дал 500 000 лв.  Аз предпочетох да не лъжа хората“, каза Миланов.

Той призна, че се е срещал с лидера на ГЕРБ, но уточни, че това станало само веднъж в дома му в Банкя. Не отговори конкретно кой е организирал срещата и защо е била проведена, само обяни, че „иска да се види със всички които имат чест и достойнство да се видя с мен“-. Направило му впечатление, на срещата, че лидерът на ГЕРБ е народен човек, но за протестите не станало дума, каза Миланов пред Нова телевизия.

Миланов, който не веднъж публично е предупреждавал, че трудно контролира агресията си, показа това и в двете интервюта. „Ще направя всичко възможно да влезеш в затвора“, обърна се той към репортерката от Би Ти Ви Мария Цънцарова, която е заплашвал и преди. „Всеки, който тръгва срещу мен, ще си носи последствията. Ако имам власт, за 12 часа ще ви приключа! За кои служби работите, чии интереси обслужвате“, обърна се Миланов към Марина Стоименова от Нова телевизия. /Дневник/