В Панаира представят стажантски програми и работни места за млади хора

Рекорден брой фирми ще се включат в единайсетото пловдивско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната – „Национални дни на кариерата 2014 – добра кариера, добър живот”. Той ще се проведе на 8 април в Конгресния център на Международен панаир-Пловдив. 51 компании, голяма част пловдивски, ще предложат стажантските си програми и работни места за младите хора в различни сфери. Форумът се организира от JobTiger.

За четвърта поредна година във форума за студентски стаж и кариера ще вземе участие и Основно Информационно бюро „Достоен труд” – Пловдив на КТ „Подкрепа, което ще представи председателят на Регионалния синдикат „Подкрепа“ – Пловдив Атанас Кръстев .

В рамките на кампанията експерти от Основно Информационно бюро „Достоен труд“ – Пловдив ще информират младите специалисти и студентите за възможностите за работа и стаж. Те ще ги консултират за рисковете на работното място; всичко за трудовите и осигурителни права, договори, документи, формуляри и защита, също какви възможности за професионално развитие съществуват; за продължаване на образованието и професионалното обучение.

Съпътстващата програма предвижда семинари и уъркшопи, в които студентите ще могат да се запознаят на място с условията и работата в отделните фирми. Предвидени са и консултации за изработване на автобиография. „Младите хора често пъти нямат опита да направят добро CV.

Някои от тях слагат снимки от плажа или от абитуриентския бал, които не са подходящи за автобиография. Но като цяло има напредък сред младите хора. ”, коментираха специалисти. Те призоваха младите хора да презицират информацията, която публикуват в социалните мрежи. „Препоръчваме тези статуси да не бъдат публични”, коментира Елеонора Тодорова – мениджър в JobTiger. /р.Пловдив/