Ден на отворени врати в Музея на авиацията в петък

На 11 април 2014 г. / петък/, Музеят на авиацията – филиал на НВИМ ще отбележи  Международния ден на авиацията и космонавтиката с Ден на отворени врати.

aviazia

От 11.00 часа гостите на музея ще могат да участват  в среща- разговор  с първия български космонавт генерал – лейтенант Георги Иванов, който ще сподели своите спомени от онзи  паметен за България, ден, когато страната ни се нареди до най-силните космически държави.  Ще бъде представена и книгата на Божана Димитрова  „ Разговор с първия български космонавт на България” – разговор, който известната ни журналистка започва  на 10 април 1979 г. и продължава 35 години по-късно.

Посетителите  ще могат да разгледат и кабините на самолетите Ан-2 и МиГ-21 бис, а в салона на Ан-24 ще бъдат излъчени документални кадри от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

В 13.30 часа ще бъдат показани демонстрации на радиоуправляеми самолети от членове на Модел  клуб– Пловдив – Радослав Радков, Никола Радков  и Стоян Пулевски и от военнослужещите от 24 авиобаза – Крумово  Веселин и Тихомир Петрови.